5 leuke blogs om te volgen (op Bloglovin)

logo-bloglovin1Ken je Bloglovin al? Of heb je geen idee wat het is? Ik gebruik Bloglovin sinds een paar maandjes en vind het erg handig. Het is eigenlijk een soort RSS-reader van “vroegah”. Maar aangezien die RSS-readers aan het uitsterven zijn – zelfs Google heeft zijn RSS-reader offline gegooid – was ik op zoek naar een alternatief om leuke blogs op bij te houden. Dat is dus wat Bloglovin is: een website/app waarmee je jouw favoriete blogs volgt.

Als je een account aanmaakt kun je via de zoekoptie rechtsboven op zoek naar de blogs die je wilt bijhouden. Je kunt elk willekeurig blog op bijvoorbeeld www adres vinden. Handig en leuk! Want zo vergeet je nooit meer hoe dat ene leuke blog ook alweer heet; je volgt het automatisch. Mocht je nou een account aanmaken en nog tips nodig hebben? Hieronder zet ik er een paar voor je op een rijtje: (En natuurlijk kun je VoorJouGespot.nl ook volgen op Bloglovin)

1. Lnnk.nl is de lifestyle-blog van Lonneke. Ze schrijft over haar leven, koken, lezen en reizen. Wat vooral opvalt op haar blog zijn de mooie, frisse foto’s. Lonneke heeft 698 followers op Bloglovin, dus das zegt genoeg. De moeite waard om te volgen! 

2. De blog van NatasjaOosterloo.nl staat vooral vol met plogs. Elke dag één. Een Plog?! Ja, een Plog. Natasja legt haar dagen vast in een serie foto’s en plaatst daar kort en krachtig commentaar bij. Erg leuk en gezellig om te volgen. Ook het vermelden waard: door gezond te eten viel Natasja in 1 jaar tijd 40 kilo af. Wow! Petje af.

3. Nog een Natasja in dit rijtje. Maar dan de Natasja van Watzijzegt.com. Ben je gek op reizen en alles wat daarmee te maken heeft? Dan is deze blog echt iets voor jou. Verder blogt Natasja over recepten, muziek, boeken en films. Watzijzegt.com heeft trouwens ook al 301 volgens op Bloglovin, dus duidelijk de moeite waard.

4. Me-to-we.nl profileert zichzelf als een online magazine “voor ouders met een leven”. De artikelen zijn met een knipoog geschreven en gaan vaak over de vooroordelen van het ouderschap. Me-to-we.nl bevat persoonlijke verhalen van twee moeders: Barbara & Femke. Op Bloglovin vind je ze hier.

5. En de laatste, speciaal voor de DIY/haakfans onder ons: Terraysleven.blogspot.nl. Dit is de blog van Tertia de je meeneemt in haar creatieve (haak)wereld. Wat dit blog vooral bekend heeft gemaakt is de Crochet Along 2014-deken. In heel Nederland zijn honderden, zo niet duizenden vrouwen (en een enkele man!) bezig met het haken van dezelfde deken. Het is een patroon die vertaald is door Tertia en vriendin Jolanda. Ze zijn al een flink aantal weken op weg, maar als je er een paar avonden voor gaat zitten, zou je kunnen bijwerken en de rest van het jaar nog kunnen meehaken.

Uiteraard blijf ik altijd op zoek naar leuke blogs. Heb je tips voor mij? Laat het me hieronder weten!

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

8 Comments on 5 leuke blogs om te volgen (op Bloglovin)

 1. Ah, thanks! Leuk om hier tussen te staan 🙂 En die 300 is wel een mijlpaaltje voor me hoor 🙂 Heb genoeg blog tips, maar hangt er een beetje vanaf wat je zoekt?

  • Lastig om te omschrijven wat ik zoek, maar over het algemeen vind ik vooral de blogs met “van alles wat”-onderwerpen leuk. Beetje afwisseling 🙂

 2. k gebruik sinds vorige week Bloglovin. Ziet er goed uit. Groot nadeel vind ik wel dat niet alle websites die ik volg hier te vinden zijn (logisch, want je moet je aanmelden) en ik neig er dus weer mee te stoppen, aangezien ik op Feedly wel gewoon alle sites die ik volg, kan toevoegen. Stukken makkelijker..

 3. Wat lief dat je me noemt!

 4. Bedankt voor de blog tips. Altijd leuk om je bloglijst uit te breiden met inspirerende blogs 🙂
  Wendy Schouten’s meeste recente blogpost Geen politieke poeha aan ons bedMy Profile

 5. Hier staan zeker erg toffe tussen!
  Sas’s meeste recente blogpost TGIF: Week1/2015My Profile

 6. Volg nu ook mijn nieuwe blog!Larissa’s Lifestyle, dagelijks nieuwe updates over beauty, lekkere recepten, mijn leven en nog veel meer! Binnenkort ook een officieel domein. Interesse? neem een kijkje op: http://www.example407.wordpress.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.