5 x zéker doen in New York City

Deze week is het exact twee jaar geleden dat ik in New York zat. Omdat de man een congres had, was ik best veel op mezelf aangewezen. Geen probleem, ik vermaak me natuurlijk uitstekend in zo’n heerlijke stad. Zet een (destijds zwangere) vrouw in een shopstad als New York en het komt best goed. Gelukkig hadden we hier al rekening mee gehouden en waren we met een volle én een lege koffer gekomen. Je raad het al, ook die tweede koffer zat vol aan het einde van de week.

Naar aanleiding van een blogpost van ZoSaar, waarin ze om tips vraagt voor haar trip naar New York binnenkort, leek het mij wel leuk om mijn New York top 5 in een blogpost met haar en jullie te delen. Daar komt ie:

Vijf keer zéker doen in New York City:

1. Een echte Amerikaanse hamburger eten bij 5Napkinburger. Een hamburger hoort er natuurlijk gewoon bij tijdens een trip in New York. Maar dat ‘ie zo lekker zou zijn, dat had ik niet durven dromen. Ik begrijp die hamburger-verslaving van Amerikanen nu wat beter. Mijn favoriet bij 5Napkinburger? De Avocado – Ranch met Onionrings ernaast. Het water loopt me nu alweer in de mond. 5Napburger zit niet ver van Times Square: 9th Ave & 45th Street.

2. Veel mensen bezoeken het hoogste en bekendste gebouw van New York: het Empire State Building. Maar wat eigenlijk veel leuker is, is om het Rockefeller Centre te beklimmen. Beklimmen in de makkelijkste zin van het woord dan hé, want waar zouden de New Yorkers zijn zonder liften. Waarom het Rockefeller in plaats van de Empire State? Omdat het ook een hoog gebouw (259 meter waar het Empire State 381 meter is) met een heel gaaf uitzicht over New York is, omdat de wachtrij er een stúk korter is, maar bovenal: omdat je vanaf het Rockafeller Centre juist een mooi uitzicht hebt op het Empire State Building!

Central park vanaf Rockefeller

3. Normaal gesproken ontbijt ik niet voor mijn hobby, maar in New York ineens wel! Wij boekten een hotel zonder ontbijt. Daar was ik erg content mee, want net als in steden als Londen, zit er in New York ook op bijna elke straathoek een Pret A Manger. Heerlijke koffie, verse smoothies, breakfast rolls en yoghurt met vers fruit en honing, daar kan ik mijn dag wel mee starten. Mocht er óóit een Pret A Manger in Nederland openen… dan sta ik vooraan!

Pret a Manger New York

4. Fan van de H&M? Het mooiste filiaal dat ik ooit bezocht is een van de filialen in New York. Het is een gezellig ingerichte zaak en eigenlijk krijg je niet eens het idee dat je in de H&M loopt. Daar zijn de Nederlandse filialen maar kil bij. Ik ben trouwens benieuwd of ze dit filiaal in NY steeds anders inrichten of dat die palmbomen blijvend zijn.

H&M new york

5. Last but not least: shoppen bij de Gap. Er zitten wel zo’n 10 filialen in het shopgedeelte van Manhattan. Elke keer liep ik tegen een nieuw filiaal, met een andere collectie aan. Als je geluk hebt (en dat had ik) is er flinke sale, te herkennen aan de borden bij de ingang. Ook de outlet is een aanrader. Shop ze!

Je leest het; ik heb het onwijs naar m’n zin gehad in New York. Ik zie uit naar een volgend tripje naar deze gave stad in de VS. En voor Saar en haar vriendin Riz: heel veel plezier in the city that never sleeps! 

 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

1 Comment on 5 x zéker doen in New York City

  1. LEUK!

    Deze tips nemen we zeker mee!! 🙂

    En leuk dat wij een trigger waren voor deze post!

    Groetjes
    Riz’s meeste recente blogpost Migraine…My Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.