Bewust met groenten en fruit: ‘Buitenbeentjes’

Tegenwoordig gaan we allemaal wat bewuster om met groente en fruit. Biologisch eten is hip. Mensen worden blij van wekelijkse tassen met daarin biologische groenten en fruit. Er bestaan ook boxen met verse ingrediënten waarmee je hele gerechten op tafel tovert. Ik word ook altijd wel enthousiast van dit soort pakketten. Maar de prijs is vaak behoorlijk hoog.

Afgekeurde groenten en fruit
Waar ik minder vaak bij stil sta, is dat wij consumenten in de supermarkt alleen maar groenten en fruit willen dat er mooi uit ziet. Kromme paprika’s, kiwi’s die niet helemaal rond zijn of wortels in rare vormen. Die halen dus nooit de winkels!

(null)

Albert Heijn heeft daar nu iets leuks op bedacht: een box met ‘Buitenbeentjes’. Ik spotte de ‘Buitenbeentjes’ toen ik vorige week online mijn boodschappen aan het doen was. Voor slechts 4 euro een doos vol met afgekeurde groenten en fruit. En dan niet afgekeurd vanwege hun smaak of kwaliteit, maar afgekeurd vanwege hun ‘looks’, aldus Albert Heijn. Dit vond ik het proberen waard!

Zaterdag werden de boodschappen bezorgd, inclusief de box met ‘Buitenbeentjes’. Groenten en fruit met een nét iets afwijkende vorm… Oordeel zelf, daar is toch echt niks mis mee?

(null)

Het ‘Buitenbeentjes’-pakket bevat wisselende producten per seizoen. Bij mij zat er exact het volgende in:
– 4 appels
– 4 kiwi’s
– 3 sinaasappels
– 3 puntpaprika’s
– 7 winterwortels
– 1 komkommer

Inmiddels heb ik bijna alles geproefd en de smaak is inderdaad net als normaal. Misschien nog wel ietsje beter door de achterliggende gedachte. 😉

Kortom: ik ben echt enthousiast en noemde deze box op Instagram al een echte vondst. En dat voor 4 euro! Voorlopig levert Albert Heijn deze pakketten alleen via de thuisbezorgservice of via de afhaalpunten. Maar dat vind ik persoonlijk toch al een onwijze aanrader.

Wat vind jij van deze boxen met ‘Buitenbeentjes’? Het proberen waard? 

AH Zwaar 468x60

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.