Dagje Legoland Discovery centre Oberhausen [review]

Yay! Via de leuke blog van Kidsproof Nijmegen won ik kaartjes voor Legoland Discovery centre in Oberhausen. Mijn zoon van 5 is dol op Lego en gooide zijn armen in de lucht toen hij hoorde dat we naar Legoland zouden gaan.

Heel toevallig lag Oberhausen op de weg van en naar onze korte “sleevakantie”, zoals mijn zoon onze 5 dagen naar Sauerland noemde. Zo planden we dus een relaxte stop op de terugweg. Handig én de terugweg voelde daarmee nog steeds als vakantie!

Ik had al eens gelezen dat een Legoland Discovery centre niet te vergelijken is met Legoland in Billund (Denemarken). En dat klopt! Er bestaat maar een klein deeltje van dit park uit miniatuur-dorpjes etc. Voor de rest is het vooral een experience center, met veel doe-dingen voor de kids. Superleuk vooral voor de wat kleinere kids! Je kunt er bijvoorbeeld zelf bouwen in een Lego friends huis:

Glijden van een Duplo-glijbaan:

Zelf bouwen op een Lego-eiland:

Duplo-bouwwerken bekijken en erin klimmen:

In het speelkasteel klimmen en klauteren:

Verder was er bijvoorbeeld nog een Lego 4D film. Met een 3D bril op én de sneeuw, regen en wind die in de film viel, kwam ook echt vanuit het plafond van de zaal naar beneden, onwijs grappig gedaan. Ook leuk: zelf een Lego ninja zijn en over en onder de laserstralen doorkruipen en springen.

Conclusie:

We hebben een onwijs leuke dag gehad in Lego Discovery center Oberhausen. Voor kinderen tot een jaar of 8 is er genoeg te doen en te ontdekken. Wij hadden eigenlijk een combi-ticket gewonnen en konden ook nog naar het naastgelegen SeaLife, maar de kinderen vermaakten zich zo goed dat we ze rustig alles hebben laten ontdekken in Legoland. Wat mij betreft krijgt Legoland Discovery Center Oberhausen een dikke 8!

Ben jij weleens bij Legoland Oberhausen geweest? Of ben je het van plan binnenkort?

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.