De perfecte outfit voor het maken van een goede eerste indruk

Sta je op het punt je schoonouders voor het eerst te ontmoeten of heb je bericht ontvangen dat je op sollicitatiegesprek mag komen voor die droombaan? Dan wil jij straks natuurlijk een verpletterende indruk achterlaten! Zorg daarom dat je goed in je vel zit en een outfit draagt, waarin je je zelfverzekerd voelt. Als je je goed voelt, straal je dat ook uit. Doorloop de volgende vijf stappen en vindt precies die outfit, die jou net dat beetje extra zelfvertrouwen geeft.

15138389603_166ffe6db3_z

Stap 1: Op wie moet je indruk maken?

Een eerste indruk maak je maar één keer, dus maak hem goed. Bedenk van tevoren wat wel en niet gepast is. Klinkt logisch, maar een vergissing is sneller gemaakt dan je denkt. Wanneer je bijvoorbeeld op een nieuwe baan verschijnt in je meest hippe outfit met een nieuw paar stiletto’s eronder, terwijl je collega’s blijken te bestaan uit simpele huisvrouwen met een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ instelling, kun je je nog weleens knap ongemakkelijk voelen. Vraag vooraf dus goed na wat de cultuur binnen het bedrijf is, en voorkom ongemakkelijke verassingen.

Stap 2: Uitstraling

Wanneer je weet met wie je te maken hebt, kun je gaan nadenken over hoe je wilt overkomen op diegene. Wil je juist opvallen of wat meer op de achtergrond blijven? Wil je duidelijk laten zien wie jij bent of hou je je look wat neutraler? Stel dat je bijvoorbeeld naar een creatieve functie bij een formeel bedrijf solliciteert, dan is het leuk om een nette outfit te dragen, maar een knipoog naar je eigen stijl te geven door middel van je accessoires. Kies bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5 Neo hoesje met een gekke print om je nieuwe Galaxy mee te beschermen en bewaar je iPad in een iPad Mini 4 hoes met knalkleur.  

Stap 3: Verstoppen

Wij vrouwen zijn nou eenmaal ster in het benoemen van de minder sterke punten aan ons lichaam. Gelukkig voor ons zijn die mindere puntje heel eenvoudig te verbloemen door middel van kleding. Zou je bijvoorbeeld liever wat langer zijn? Creëer dan lengte met een kokerrok en een paar high heels. Wanneer je juist lang bent en wat kleiner wilt ogen kies je voor lange tops of jasjes om je lengte te breken.

Stap 4: Wat laat je zien?

Wat zijn jouw sterke punten? Heb je prachtige blauwe ogen, een super slanke taille of gigantisch lange benen? Show het! Met kleding kun je heel makkelijk de focus leggen op de punten van je lichaam waar je trots op bent. Dit zorgt er dan automatisch weer voor dat je je lekker voelt in je outfit en zelfvertrouwen gaat uitstralen. Zoek dus voordat je een outfit uitkiest uit wat je wilt laten zien en hoe je dit kunt accentueren.

Stap 5: Kies een kleur

Een belangrijk punt om op te letten bij het zoeken naar een outfit is welke kleuren bij jou passen. Heb je een warme uitstraling? Dan ga je voor warme, hersfstachtige kleuren. Wanneer je een koele uitstraling hebt (askleurig haar en lichtroze huid) dan ga je voor koele tinten. Daarnaast is het van belang op welke manier je kleuren met elkaar combineert. Wanneer je weinig contrast in je gezicht hebt (bijvoorbeeld: donker haar, donkere ogen en donkere wenkbrauwen), dan is het mooi om kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen. Heb je juist veel contrast in je gezicht (lichte ogen en donker haar), dan mag je ook in je outfit veel contrast laten terugkomen. Bijvoorbeeld een rood jurkje met blauwe tas en bijpassende Samsung Galaxy Tab S2 9.7 hoes om je tablet.

Doorloop deze stappen en maak die verpletterde eerste indruk!

Op wie moet jij binnenkort indruk maken?

Photo credits: Maria Morri

info VoorJouGespot.nl

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.