Eenvoudige broccolisoep voor op een werkdag

Je kent het vast. Na een drukke dag heb je totaal geen zin meer om te koken. Maar ja, om je kinderen nou elke werkdag iets ongezonds of kant-en-klaars voor te zetten…

Ik probeerde deze eenvoudige broccolisoep van Appie daarom uit. Het bleek een supergoede zet! De kinderen smullen er namelijk van. Hij is heel puur en basic, ze herkennen de smaken. Vooral de kleuter is erg enthousiast: “Mama, ik neem 5 borden, want ik ben al bijna 5”. Verder dan 2,5 bord kwam hij niet, maar ik was enorm tevreden, dat snap je.


Het grootste voordeel van dit eenvoudige recept is wat mij betreft dat je er met het grootste gemak even twee grote pannen van maakt. Dat doe ik dan ook bijna altijd. Pan 1 gaat op (of nog een restje voor de lunch van de dag erna). Ik doe er meestal wat stokbrood met hummus en pesto bij voor de afwisseling. Vervolgens gaat pan 2 over in een bak en hup de diepvries in. ‘s Ochtends op tijd buiten de diepvries zetten en je maaltje is ‘s avonds binnen een paar minuten warm. Ideaal!

Het recept voor 4 personen luidt als volgt (en komt dus in de basis van ah.nl –> klik, ik gooi er alleen net iets meer broccoli doorheen #gezond):

Wat heb je nodig?

1 ui, gesnipperd
450 gram broccoli (kan prima uit de diepvries!)
1 aardappel
3 el creme fraiche
2 kippenbouillontabletten
1 l water (ik doe meestal nét ietje meer, omdat ik ook meer broccoli gebruik)
olijfolie

Verhit olijfolie, fruit de ui. Voeg de aardappel, broccoli, water en kippenbouillontabletten toe. Breng aan de kook, laat 15 minuten koken. Pureren met de staafmixer en peper, zout en creme fraiche toevoegen. Goed roeren. Klaar!

Heb jij ook favoriete gerechten waarvan je een deel invriest en op een werkdag tevoorschijn haalt? 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.