Getest: Apple draadloze Airpods [review]

Toen de iPhone 7 uit kwam las ik uiteraard dat er geen gewone oordopjes ingeplugd konden worden. Je hebt speciaal de draadloze Apple airpods nodig namelijk. Toch weerhield mij dat er niet van om deze iPhone aan te schaffen, omdat ik destijds überhaupt niet vaak gebruik maakte van oordopjes. Aangezien ik tegenwoordig veel meer reistijd heb van werk naar huis en vice versa, ben ik deze optie toch wel gaan missen. Niet alleen om muziek te luisteren als de radio-dj’s bagger draaien, maar ook om te bellen. Wij hebben wel een carkit in onze auto, maar de kwaliteit laat behoorlijk te wensen over.apple airpods oordopjes

Aangezien ik gemiddeld ruim een uur onderweg ben en op de terugweg vaak nog wat langer, heb ik deze nu toch maar aangeschaft. En ik moet zeggen, ze overtreffen alle verwachtingen! Een soort technische wondertjes zijn het. Bij het allereerste gebruik herkent je iPhone (of iPad oid) de oortjes gelijk, alleen omdat ze in de buurt van elkaar zijn. Met één druk op de knop zijn ze dan met elkaar geconnect.

Wat ideaal is aan de oortjes is dat ze in een heel klein bakje zitten, welke je aan je gewone oplaadkabel kunt opladen. Het klinkt raar, maar eigenlijk laadt je het opbergbakje op. Dat betekent dat je, elke keer als je je oordopjes terug stopt in het bakje, deze opnieuw opgeladen worden, zonder dat ze daadwerkelijk aan de oplader zitten! Ideaal. Als ook het opbergbakje opgeladen moet worden, dan zie je dat aan het rode in plaats van groene lampje dat heel even aangaat.

apple airpods draadloos opladen

Een aan- en uitknopje zit er trouwens niet op. Je doet de airpods in je oor en ze gaan aan! Geef twee tikjes op één van de oordopjes en de Siri-optie gaat aan. Echt typische Apple snufjes dus.

Conclusie

Ik kan de conclusie dit keer kort houden. Gebruiksvriendelijk is namelijk hét woord dat zeker van toepassing is op deze Airpods. En trouwens: zelfs mijn wederhelft, niet bepaald een Apple liefhebber (zacht uitgedrukt 😉 ), gebruikt deze Airpods graag. Dat zegt genoeg toch?!

En jij, waarvoor gebruik jij graag oordopjes?

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

1 Comment on Getest: Apple draadloze Airpods [review]

  1. Wat goed om te weten, want ik gebruik ze nu ook niet.
    Marieke’s meeste recente blogpost Landal – weekendje weg – weekendoverzicht #41My Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.