Gezonde koekjes met amandelmeel [recept]

tip voor deze bewolkte zondag

In het kader van: ‘mag het iets gezonder?’ bakte ik koekjes. En wel gezónde koekjes met amandelmeel!

Men neme:
– 125 gram amandelmeel
– 50 gram gehakte pecannoten
– 20 gram kokosolie of 25 gram zachte roomboter
– 1/4 tl bakpoeder
– 30 gram honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Hak de noten, smelt de boter of kokosolie en kneed alles lekker door elkaar.

In het originele recept staat dat je een rol in folie moet maken en deze 2 uur in de koelkast moet leggen maar ik, ongeduldje, had daar natuurlijk geen tijd voor. Ik kneedde met mijn hand wat deeg in mijn knuisje en dát werden mijn koekjes. Lekker rommelig en heerlijk handgemaakt dus!

Het geheel 15 minuutjes in de oven en kláár!

En echt waar. Ze ruiken niet alleen goddelijk, ze smaken nog lekkerder!

Tja, en nu komt het lastigste deel van alles: proberen niet alles in een keer op te eten!

Tip voor deze bewolkte zondag: bak deze gezonde koekjes!

Linda G.

Spontaan, vrolijk, creatief, woont in een klein dorp in Limburg waar ook nog wat kippetjes rondscharrelen. Ik word blij van vrolijke kleurtjes én ben freubelgek... maar vooral ben ik dol op mijn 3 zonen (bijna 8, 5 en 2). De spannende verhalen hierover zijn te lezen op mijn persoonlijke weblog.

Facebook comments

About Linda G. (11 Articles)
Spontaan, vrolijk, creatief, woont in een klein dorp in Limburg waar ook nog wat kippetjes rondscharrelen. Ik word blij van vrolijke kleurtjes én ben freubelgek... maar vooral ben ik dol op mijn 3 zonen (bijna 8, 5 en 2). De spannende verhalen hierover zijn te lezen op mijn persoonlijke weblog.

1 Comment on Gezonde koekjes met amandelmeel [recept]

  1. Oeh lekker. Ik heb toevallig alles in huis, zal ik vandaag eens koekjes bakken? 😀
    Dina’s meeste recente blogpost Even een huishoudelijke mededelingMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.