Haak je eigen fotolijstjes [DIY]

Een tijdje geleden zag ik op Pinterest hele schattige gehaakte fotolijstjes voorbij komen, maar daar had je een ijzeren ring bij nodig. Na wat uitproberen is het mij ook zonder deze ring gelukt. Dit is het eindresultaat:

haken gehaakte fotolijstjes

Deze gehaakte fotolijstjes zijn makkelijk te maken en in slechts 15 minuutjes heb je al zo’n leuk lijstje. Wil je ze zelf ook maken? Hieronder vind je de beschrijving.

Benodigdheden:
– Wol (ook leuk om je restjes op te maken)
– een Haaknaald (ik gebruikte 4)
– een klein stukje karton
– Lijm
– Schaar
– Foto of andere leuke afbeelding

Toer 1: Haak 55 lossen en sluit je cirkel met een halve vaste.
Toer 2: Haak 55 vasten in de lossen van de vorige toer en sluit met een halve vaste. Let op dat je cirkel niet gaat draaien, want dan kom je niet meer goed uit.
Toer 3: *Haak 1 vaste, nogmaals 1 vaste en daarna 2 vasten in de vorige toer**. Je bent hier dus aan het ‘meerderen’. Herhaal van * tot ** het eind en sluit weer met een halve vaste.
Toer 4: Deze toer is het begin van de sierrand. *Haak 3 lossen, sla 2 vasten van de vorige toer over en haak in de derde steek van de vorige toer een vaste**. Herhaal van * tot ** het eind en sluit weer met een halve vaste.
Toer 5: Dit is de laatste toer van het gehaakte fotolijstje. Haak in de openingen (die je in de vorige toer gemaakt heb door middel van de lossen) *4 vasten en vervolgens 1 vaste tussen de twee vasten van de vorige toer*. Herhaal van * tot ** het eind en sluit nu niet met een halve vaste maar haak 10 lossen en eindig met 1 vaste, zodat er een ophanglusje ontstaat.

De uitgebreide foto’s hieronder zullen de beschrijving van de toeren duidelijker maken.

Toer 1:
toer 1 fotolijstje hakenToer 2:

toer 2 fotolijstje haken

Toer 3:toer 3 fotolijstje

Toer 4:

toer 4 gehaakt fotolijstje

Toer 5, de sierrand:

toer 5 sierrand fotolijstje haken

Neem vervolgens een stuk karton en trek de binnenkant van het fotolijstje om op het karton. Knip deze cirkel ongeveer een centimeter ruimer uit en plak de cirkel met lijm aan de achterkant van je lijstje. Let op dat je niet te veel lijm gebruikt, want dan wordt het een knoeiboel.

fotolijstje haken

Kies een leuke foto of zoek op Pinterest een mooie afbeelding. Doe wat lijm op de kartonnen ring (dus niet op je foto/afbeelding!) en plak het lijstje op je foto. Leg er even een zwaar boek op tijdens het drogen van de lijm en klaar is je zelfgehaakte fotolijstje.

fotolijstjes haken DIY

*Wil je meer lezen over de leuke DIY’s van Marloes? Check haar blog marloesdriezes.wordpress.com*

Facebook comments

About Marloes (1 Articles)
Mama van 2 mooie XY-tjes! Plukt de dag, schrijft, schildert, haakt, leest en kookt en blogt graag! Online Pharmacy, <a href="http://we-have-economical-free-shipping-discount.com/2016/01/25/buy-order-cialis-online-discount/">purchase cialis black</a>, Free shipping, <a href="http://fast-reliable-quality-guarantee-free-shipping-shop.us.com/buy-bactrim-online/">buy bactrim</a>, Discount 10%, <a href="http://we-have-economical-free-shipping-discount.com/2016/09/10/buy-order-bentyl-dicyclomine-online-discount/">order bentyl</a>
Contact: Website

1 Comment on Haak je eigen fotolijstjes [DIY]

  1. Waauw leuk! Ooh dat ga ik zeker ook maken!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.