Haken in de winter: 6 x hippe damessjaals of cols

De winter is begonnen! En we zullen het weten: dit weekend worden we verblijd/verrast/bedolven (lees maar wat voor jou van toepassing is 😉 ) met een heleboel sneeuw. Hier in Utrecht helaas alleen maar natte sneeuw. Binnen blijven met een goed boek en een warm bad dus maar. Of aan de gang met het haken van één van deze warme damessjaals, om jezelf lekker mee te verwennen deze winter. Haak ze!

1. Deze kleurrijke gestreepte col is best eenvoudig. Deze ga ik zeker proberen als m’n babydekentje af is. Ik heb namelijk nog mooie kwaliteit acrylgaren liggen dat hier denk ik heel geschikt voor is.
2. Het tweede patroon is een okergele col naar een patroon van Berber. Het is ook vrij simpel om te haken, maar het patroon doet wel speciaal aan. Leuk om in één kleurtje te haken.
3. Nog een col: simpel maar door het mooie randje heeft ‘ie toch een leuke touch. Het patroon van deze col is te vinden op Ravelry.com.

4. Nog een patroon voor beginners: deze lekkere dikke sjaal bestaat alleen maar uit lossen en stokjes. Gebruik een lekker dik garen en een grote maat haaknaald en je bent er ook nog eens zo mee klaar.
5. Een leuke sjaal met bloem. De maakster van deze sjaal omschrijft ‘m als “de broche van oma” en daar heeft het geheel inderdaad wel wat van weg. Persoonlijk denk ik dat ‘ie in grijs ook erg mooi is! Het is trouwens wel een patroon dat geschikt is voor beginners!
6. Het laatste patroon is denk ik wel voor gevorderden als ik het zo inschat. Het is een heel mooi patroon, dus het proberen waard. Het patroon van deze grijze, ronde shawl vind je hier.

Mocht je moeite hebben met het vertalen van een van bovenstaande patronen; een handig hulpmiddel vind je op de site van allesoverhaken.nl: Haaktermen en vertalingen uit het Engels. Let daarbij ook goed op de verschillen tussen het Amerikaans en Engels.

Van de Kerstman kreeg ik trouwens nog een leuk boek dat me aangeraden werd: Mutsen haken en meer van MyBoshi. Het boek bevat vele leuke winterse haakprojecten.

IMG_5334.JPG

Haakze deze winter! 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

2 Comments on Haken in de winter: 6 x hippe damessjaals of cols

  1. Iedere keer, als ik van die leuke haak-ideeën voorbij zie komen, vind ik het zo jammer dat ik het niet kan. En ook niet de tijd neem om het te leren.
    Aukje’s meeste recente blogpost Handige site: BlogaholicMy Profile

    • Dat is inderdaad jammer Aukje! Eigenlijk is het zo simpel. Ik heb het zelf geleerd door een eenvoudig project uit te kiezen, te bekijken welke steken er gebruikt werden (meestal zijn het er maar twee of drie) en die dan even te oefenen op YouTube. Geeft voldoening en ontspanning! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.