Haken voor kerst: 5 x gratis haakpatronen

De Sint is nog maar koud het land uit of ik begin al over de Kerst. Maar voor deze leuke haakprojectjes heb je misschien nog wel even de tijd nodig, dus vandaar dat ik ze nu al met je deel. Zin om wat leuke, hippe dingetjes te haken ter versiering van je huis of voor in de kerstboom? Check onderstaande gratis haakpatronen die ik voor jou spotte:

We beginnen met een makkelijke, maar toch erg leuke: een kerstboompje haken. Het patroon komt van Ellebel en is duidelijk uitgeschreven met foto’s en een haakschema.

kerstboom haakpatroon

De volgende lijkt mij een wat moeilijker patroon: een sneeuwpop naar idee van Melanie. Persoonlijk ga ik denk ik voor een variant met een rood mutsje en sjaaltje, dan doet het wellicht niet wat kerstiger aan.

sneeuwpop haken

Ook wat lastiger om te haken lijkt mij Rudolph het rendier van Angeline. Ik ben sowieso niet zo’n ster in amigurumi. Maar daardoor is het wel een uitdaging! Angeline heeft er zelfs nog een leuke kerstster omheen gemaakt.

Rendier haken kerst

En dan een patron dat eigenlijk niet mag ontbreken in een post met haakpatronen voor de kerst: kerstballen. Eigenlijk zijn dit twee patronen: een bal met sterren en een bal met strepen.

kerstballen haakpatroon

En tot slot een foto-tutorial van schattige kleine sterretjes. Als je de uiteinden wat langer laat, dan kun je ze eventueel ook in de boom hangen. Helemaal onderaan staat een goeie tip voor als je sterren wat krom trekken: pin de sterren vast met kopspelden, bespray ze met wat water en laat ze drogen.

kerststerren haken patroon

 

Veel haakplezier!

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.