Handletteren leren: hoe begin je?

eerste tips & tricks

handletteren leren hoe beginnen

Vorige week was het dan eindelijk zo ver; ik ging naar mijn eerste workshop handletteren. Lekker relaxed bij Creadinda op zolder. Ik ben de workshop gaan doen omdat ik niet precies wist hoe te starten. Adinda van Creadinda heeft goeie tips en tricks gegeven.

Wil jij ook beginnen met handlettering? Ik zeg: gewoon doen! Dat is namelijk het belangrijkst gebleken. En je hebt bijna niets nodig! Je kunt al handletteren met de meeste spulletjes die je in huis hebt. Als is het natuurlijk wel het leukst als je een soort minimum hebt. Wat mij betreft heb je dit in ieder geval nodig, wil je het een beetje goed kunnen aanpakken:

Basisbenodigdheden

  1. Potlood, gum, lineaal (ik ging even langs voor wat nieuw materiaal bij de Hema, gewoon om lekker fris te beginnen)
  2. Wat verschillende diktes zwarte fineliners, liefst de volgende mm: 0,1  0,3  0,5 en 0,8. Ik kocht een mooi compleet setje van zes Staedtler fineliners.
  3. A4 papier of een leuk notitieblok waar je blij van wordt.
  4. Inspiratie. Dat kun in heel veel soorten en maten vinden op bijvoorbeeld Pinterest. Zelf vond ik het wel fijn om wat voorbeelden op papier naast me te hebben liggen. Daarom kocht ik een basisboek: Handlettering doe je zo! en het bijbehorende werkboek. Nogmaals, dat is absoluut niet nodig maar werkt wel heel erg fijn.

handletteren leren hoe beginnen

En nu? Gewoon doen! #challenge

Ja maar, hoe dan? Er kunnen allerlei dingen zijn die je tegenhouden; geen tijd, geen inspiratie, noem maar op. Daarom is het erg leuk om aan een challenge mee te doen, dan verzint iemand anders de quotes en kun jij je helemaal concentreren op het los gaan! Over 10 dagen begint er bijvoorbeeld een zomerchallenge van De Lettertantes. En het leukste; je deelt je creatie met de hashtag #delettertantes zodat anderen je resultaat kunt zien en zodat jij kunt zien wat anderen ervan gemaakt hebben. Hieronder vind je de quotes per dag. Klik op de afbeelding om door te gaan naar de instagram van De Lettertantes!

handletteren challenge instagram

Doe je mee met de zomerchallenge handletteren van de Lettertantes?

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

2 Comments on Handletteren leren: hoe begin je?

  1. Wat superleuk!! Ik wil inderdaad ook maar durf niet zo goed. Maar toch maar eens proberen dan.
    Marieke’s meeste recente blogpost Twinkle Twinkle Mini Star – review – kinderkledingMy Profile

    • Ja echt gewoon doen inderdaad. Ik ben niet echt creatief, maar dit viel me absoluut niet tegen. En het is gelukkig niet zo’n dure hobby 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.