Kikkererwten salade: lekker als lunch of voor erbij

Op Pinterest vond ik deze heerlijke kikkererwtensalade met tomaatjes. Ik at ‘m als lunch, maar hij is natuurlijk ook prima voor naast de hoofdmaaltijd, als je een extra gerechtje zoekt. Het recept komt van Greenlittlebites.com, maar ik heb het lekker makkelijk voor jullie gemaakt en in het Nederlands vertaald.

Ik heb het ietsje aangepast: de tomaatjes kleiner gesneden en de knoflook iets geminderd, zodat je het ook mee naar je werk kunt nemen als lunch. Met drie teentjes knoflook zullen je collega’s denk ik niet zo blij zijn 😉 Wat erg praktisch is, is dat je niet zo veel verse ingrediënten nodig hebt. Je grist even een paar dingen mee uit de supermarkt en je kunt deze salade al maken. Alleen de eerste keer moet je wat extra dingen meenemen, zoals de azijn. Maar als je dat eenmaal in huis hebt, is het appeltje eitje.

20140423-132130.jpg

De ingrediënten zijn als volgt:
– Een blikje kikkererwten a 400 gram, uitgelekt en afgespoeld
– 250 gram cherrytomaatjes, in vieren gesneden
– ongeveer 25 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
– 1 of 2 teentjes verse knoflook, geperst
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel appel azijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 eetlepel honing, en
– wat (zee)zout

Als je de kikkererwten afgespoeld hebt en de tomaatjes in vieren gesneden, gooi je deze in een bakje bij elkaar. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de rest van de ingrediënten er door heen scheppen.

Laat de salade minstens 20 minuten staan, zodat de smaken er lekker in kunnen trekken. Ik maakte deze lunchsalade de avond ervoor, dat maakt het extra lekker. En heel handig: je grist ‘m de volgende ochtend zo uit je koelkast en neemt de salade mee naar je werk! Lekker en gezond.

Zie hier het eindresultaat. Ziet er goed uit toch? En het kan bijna niet simpeler dan dat. Veel eetplezier.

20140423-132151.jpg

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.