Kinder.startpagina.nl: veilig internetten voor kinderen

Tegenwoordig willen kinderen al van kleins af aan achter de computer of een laptop. In eerste instantie nemen ze genoegen met een video of liedje dat je aan zet. Als ze ietsje ouder zijn willen ze echter interactiever en zelf bezig.

Onderzoek
Uit onderzoek van Next Level blijkt dat kinderen op internet het liefst simpele spelletjes spelen, maar dat de meeste spelletjessites niet geschikt zijn voor ze. Vaak bevatten die spelletjessite naast leuke spelletjes, ook (te) geweldadige spelletjes, die schadelijk kunnen zijn voor jonge kinderen. Eén op de acht kinderen geeft in het onderzoek zelf aan dat ze een spelletje hebben gespeeld dat ze te eng vonden of waar ze van geschrokken zijn.

Gebruik een portal
Hoe kun je als ouder nou voorkomen dat je kind enge spelletjes speelt op internet? Helemaal voorkomen is denk ik een illusie. Maar wat je kunt doen, is zorgen dat je kind een soort portal heeft, van waaruit je kind het internet kan ontdekken. De kinder.startpagina.nl is daar een voorbeeld van.

Schermafbeelding 2014-05-06 om 21.30.43

Een speciale startpagina voor kinderen
De kinder.startpagina.nl werkt volgens het principe dat elke link gecheckt en daarna pas geplaatst wordt. Je kunt er dus vanuit gaan dat er een volwassen webmaster heeft gekeken of de links die op de startpagina staan geschikt zijn voor jonge kinderen.

Op de kinder.startpagina.nl staan verschillende rubrieken, voor elk kind wat wils. Er is aan de allerkleinsten gedacht, met bijvoorbeeld filmpjes van Het Zandkasteel en Brandweerman Sam. Maar ook de grotere kinderen komen aan bod met een rubriek met spelletjes, kleurplaten, knutselen, traktaties etcetera. Voor de oudste kids zijn er interactieve sites toegevoegd, waaronder Kennisnet.nl.

Blijf altijd zelf alert
Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Uiteraard kan er altijd wat tussendoor glippen of sites kunnen – na plaatsing – ineens hun inhoud gaan wijzigen. Wees daarom een verstandige ouder en blijf je kind in de gaten houden wanneer het het internet ontdekt.

Een andere leuke startpagina, maar dan meer gericht op (shoppende) ouders is bijvoorbeeld de
kinder-webshops.startpagina.nl.

En jij? Hoe laat jij jouw kinderen veilig het internet ontdekken?

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.