Krups XL2000 melkopschuimer [review]

Al een tijdje was ik op zoek naar een makkelijke manier om zelf cappuccino of latte te maken. Nu hebben wij een espressomachine en daar zit inderdaad ook zo’n ‘tutje’ op om je melk warm te maken en op te schuimen. Toch is mijn ervaring dat dat niet zo goed werkt. Soms komt er extra water bij, écht goed schuimen doet de melk niet en tot slot is het schoonmaken ook nog eens een gedoe.

IMG_4846-0.JPG

Radar
Via Google kwam ik al snel uit op deze test van radar. Zij testten 5 elektrische melkopschuimers en de Krups kwam als beste uit de test. Overigens vermeld Radar nog een flink prijsverschil en melden zij dat de Krups € 109,95 kost, ik heb ‘m gevonden voor slechts € 89,95. 

Krups XL2000 RVS melkopschuimer
De Krups melkopschuimer heeft drie functies; je kunt er cappuccino mee maken, latte machiato, maar ook gewone warme melk voor bijvoorbeeld verse chocolademelk. Die laatste optie heb ik nog niet geprobeerd; de eerste twee wel. En zowel de cappuccino als de latte smaakten heerlijk! Voor een extra touch kun je er bijvoorbeeld vanillesiroop van de Starbucks door doen, jummie.

De melk wordt goed warm en schuimt ook goed met de Krups melkopschuimer. Hij is makkelijk schoon te maken: eerst laten afkoelen en daarna kun je ‘m nog een keer laten draaien met water en een drupje afwasmiddel erin. Een ander voordeel van deze melkopschuimer is dat ‘ie mooi op je aanrecht staat. Zelf heb ik nog geen nadelen kunnen ontdekken. Op een forum las ik wel dat iemand vond dat het lang (zo’n 2 minuten) duurde. Zelf vind ik dat niet zo’n probleem; in de tussentijd vul ik even de espressomachine bij of pak ik wat vieze vaat in de vaatwasser. Het is maar waar je moeilijk over wilt doen ;-).

Ook enthousiast geworden? 
De Krups XL2000 melkopschuimer van RVS is het goedkoopst bij Fonq.nl. Daar krijg je nu 10% korting en kost ‘ie slechts € 89,95. Hij is gemakkelijk online te bestellen.

IMG_4849.JPG

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.