Leerzame spellen: Smart Games Anti-Virus

In de categorie leerzame spelletjes ben ik fan van de spellen van Smart Games. Ze zijn er al voor peuters vanaf 2 jaar, maar er zijn ook spellen te verkrijgen die geschikt zijn voor de leeftijdscategorie 7-99. Het zijn stuk voor stuk spellen die bijdragen aan het denkvermogen van je kids. Wij hebben er al een aantal in ons bezit en ook voor de komende verjaardag van m’n zoon staan er weer een paar op het verlanglijstje! Smart Games heeft voor verschillende spellen al verschillende awards gewonnen, bijvoorbeeld voor Speelgoed van het jaar 2015.

smart games anti-virus leerzaam spel

Smart Games: Anti Virus
In deze blog wil ik je de Smart Game ‘Anti-Virus’ laten zien. Ik kocht ‘m van de week, omdat zoonlief toe was aan een nieuwe uitdaging. Toen ik het spelletje zag liggen, vond ik dat het veel leek op een spel dat hij graag op zijn iPad speelde. En – eerlijk is eerlijk – hij trok mij ook gelijk aan om eens te spelen! Het spel is volgens de doos geschikt van 7-99 jaar, maar mijn zoon van bijna 5 vindt de groene spelletjes, de eenvoudige opdrachten, al erg leuk om te proberen. Echt een leuke uitdaging dus!

Het doel van het spel is als volgt; maak het speelveld na van het plaatje. Het rode puzzelstukje is ‘het Virus’ en die moet je verwijderen door ruimte te maken. De puzzelstukken mogen alleen schuin verplaatst worden. Dit is niet moeilijk; je voelt als je met je vinger wilt bewegen ook duidelijk welke beweging je wel/niet gemakkelijk kunt maken. Optillen is verboden 🙂

leerzame spellen kinderen smart games

Mijn conclusie:
Dit is een erg uitdagend spel, met veel verschillende niveaus. Het spel is makkelijk op te bergen en makkelijk mee te nemen. Smart Games heeft ook een reisvariant gemaakt trouwens, die is nog wat compacter dan deze. Ohja, en de kleuren van het spelletjes spreken ook mijn 2jarige dochter aan, dus die vermaakt zich ook prima door het spel op haar eigen manier te spelen. Pret voor jong en oud! Het zijn trouwens allemaal spelletjes voor 1 persoon. Het zou mij onwijs leuk lijken als Smart Games binnenkort met spellen komt die je samen kunt doen!

Het spel Anti-Virus kost 22,99 euro bij Bol.com en de compactversie kost 16,95 euro:


Hebben jullie thuis ook spelletjes van Smart Games? En zijn jullie ook zo enthousiast? 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

1 Comment on Leerzame spellen: Smart Games Anti-Virus

  1. Wat een grappig spel! Ik ken smart games niet maar zal er eens naar kijken 🙂
    Marieke’s meeste recente blogpost Welkom nieuwe Zoef Zoef dieren – reviewMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.