Lunchrecept: Quinoa met courgette en zongedroogde tomaatjes

Een paar keer per week verwen ik mijzelf met een salade tussen de middag, in plaats van een saaie boterham. Het moeten wel snelle, makkelijke recepten zijn, die ik ‘s avonds binnen een minuut of 10 kan maken. Oh ja, en ze moeten makkelijk mee te nemen zijn, zodat ik het mee kan nemen naar mijn werk en – bij gebrek aan kantine – achter m’n bureautje op kan smullen.

Deze Quinoa met courgette en zongedroogde tomaatjes is zo’n gerecht. Snel, makkelijk en toch heel smaakvol. Het originele recept bevat naast de door mij gebruikte ingrediënten ook nog gekookte kip, maar ik maakte de vegetarische variant. Persoonlijk vind ik een paar keer per week vlees wel voldoende, dus voor de lunch eet ik sowieso graag vegetarisch.

DSC01817 DSC01815 DSC01811

 

 

 

 


De ingrediënten (voor lunch voor 2 personen):
– 100 gram Quinoa
– een grote courgette
– een half potje zongedroogde tomaatjes (a 295 gram)
– 1 teen knoflook
– een klein stukje van een bouillonblokje (niet meer dan 1/4)
– 10 grote blaadjes verse basilicum

Basilicumplant-tip
Ken je dat trouwens? Dat je een basilicumplantje in de supermarkt of biologische winkel koopt en dat je deze dan slechts één of twee keer kunt gebruiken? Bij mij zijn de blaadjes na een week al vaak niet meer lekker vers. Laatst las ik ergens een goede tip om je basilicumplant langer goed te houden: Besproei de basilicumblaadjes van de plant met water. Je hebt echt langer plezier van de verse basilicumplant!

Bereiding
Kook de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let wel op: halverwege het koken moet je de rest van de ingrediënten toevoegen en nog even mee laten koken.

Snij ondertussen de courgette in stukken van ongeveer 1 centimeter. Snij de zongedroogde tomaten en de verse basilicum fijn. Doe ze bij in de kokende quinoa en pers het teentje knoflook boven de pan uit. Voeg tot slot het stukje van een bouillonblokje toe.

Naar smaak kun je nog verse peper toevoegen. Eet smakelijk!

DSC01820Ben jij gek op Quinoa en op zoek naar andere lekkere recepten? Ik spotte voor jou een artikel met daarin 32 manieren om Quinoa te eten.

 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.