Maak van je zolder een speelzolder

4 x inspiratie

Elk kind heeft er vroeger wel eens over gedroomd, een speelzolder. Een grote speelruimte alleen voor de kinderen is op dit moment een trend die we steeds vaker zien. Niet verwonderlijk, want de kids zijn boven uren zoet en jij geniet van de rust beneden. Ter inspiratie hebben we vier super speelzolders op een rij gezet.

Boerderij op zolder

De kinderboerderij is leuk, maar hoe leuk is het om op zolder een speelboerderij te creëren? Op deze zolder is ruimte genoeg om hele dagen de beest uit te hangen. Door de dakramen komt er lekker veel licht naar binnen en door de speelse schilderingen op de muur wanen je kids zich in een totaal andere omgeving. Leuk detail op deze zolder is de boom in het midden van de kamer.

boerderijzolderFoto: Kinderzorghotel.nl

Op de muur schrijven

Op de speelzolder zijn kinderen de baas, althans tot op zekere hoogte. Hoe leuk is het voor een kind om op de muur te mogen tekenen? Wie weet leidt dit tot het ontdekken van een ware Picasso. Door simpelweg het aanbrengen van krijtbordverf maak je dit mogelijk.

speelzolder 4

Klimmen op zolder

Wauw, hoe gaaf is het om met een trap naar je eigen ‘geheime’ minizolder te klimmen. Hier zijn je prinsen en vooral prinsessen wel een tijdje zoet.

speelzolderroze

Budget speelzolder

Een speelzolder creëren hoeft niet altijd een grote investering te zijn. Zoals je hier ziet is een likje verf, wat leuke kleden, kussens en speelgoed in de kast al genoeg om je kinderen te verrassen met een eigen speelzolder. Op deze zolder is ervoor gekozen om een groot bed in de hoek te plaatsen. Ideaal voor de kinderen om lekker op te ploffen voor een middagdutje, en je hebt gelijk een logeerplek voor eventuele gasten.

speelzolder3Foto: vakantiehuis-bellingwolde.nl

Zorg voor een warme en veilige speelzolder

Bij het aanleggen van een speelzolder is het belangrijk dat je je zolder goed isoleert. Het is tenslotte niet de bedoeling dat je kids het koud krijgen. Het voordeel van isolatie aanleggen is dat je de kosten voor isolatie vrijwel altijd terugverdiend, doordat je gaat besparen op de stookkosten. In de meeste gevallen zelfs binnen 5 jaar. Minstens net zo belangrijk is dat je kids natuurlijk wel op een veilige zolder spelen. Een belangrijke factor daarin is de staat van je dakbedekking. De kosten van dakbedekking zijn een flinke investering, maar daarna kun je wel weer jaren vooruit en laat je je kids met een gerust hart spelen op zolder.

Kriebelen je handen al om de zolder aan te pakken? Je kids zullen je in ieder geval eeuwig dankbaar zijn.

info VoorJouGespot.nl

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.