Meal planning: easy voorgesneden pompoen wortel soep

meal prepping tip

currysoep

Op drukke BSO dagen vind ik het heerlijk om iets makkelijks te eten. En dat is vast herkenbaar voor een heleboel mensen. Iets makkelijks, maar dan het liefst ook wel gezond. Ik vind het erg prettig als mijn kinderen in ieder geval groenten binnenkrijgen.

Dat lukt over het algemeen best aardig! Tuurlijk hebben we er af en toe een patatdagje bij zitten. Maar als ik thuis makkelijk kook, vind ik eigenlijk altijd wel een manier om voldoende groenten binnen te krijgen. Deze wortel pompoensoep is er een voorbeeld van. En het staat binnen 15 minuten op tafel!

De smaak is echt onwijs lekker. Hij is te koop bij de AH, in ieder geval online te verkrijgen. Ik kan me voorstellen dat de smaak te gekruid / pittig is voor kinderen. Voor de eerste keer zou ik dan aanraden om ‘m zonder kruiden te koken en per persoon wat kruiden erdoor te roeren.

Los van dat er al heel veel groenten door de soep verwerkt zitten (zoete aardappel, pompoen, ui, prei etc.) serveer ik er dan nog graag snoepgroenten bij. Daar heeft Albert Heijn ook echt een enorme mooie bak voor te koop, met een mix van paprika, wortel en komkommer.

Tot slot een lekker naanbrood voor 4 minuten de oven in, hummus er naast en je hebt een heerlijk volwaardige avondmaaltijd, mét dus een heleboel groente. Hummus kwam deze keer – eerlijk is eerlijk – uit een Mazaa bakje bij mij, maar je maakt het ook heel eenvoudig zelf. In dat geval krijg je nog meer groenten binnen, want: heul veul kikkererwten.

Meal prepping tip: Ik maak meestal gelijk twee porties van deze soep. Vooral bij soep kost dat geen enkele moeite. Hup de vriezer in en je hebt over bijvoorbeeld 1,5 week een nóg makkelijkere avondmaaltijd in een nog kortere tijd klaar. Eet smakelijk!

Heb jij nog een goeie mealplanning tip? Deel ze hieronder, dan helpen we elkaar! <3 Gek op soep? Check ook deze eenvoudige broccolisoep.

naanbrood met hummus
Koken

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.