Najaarsvakantie in de zon: Rhodos [review hotel Atlantica Princess]

En toen was het hier weer even stil. Waarom? Omdat ik samen met mijn gezin even heerlijk heb genoten van een zonnige vakantie op Rhodos. Echt een ideale vakantiebestemming met jonge kinderen.

IMG_4816.JPG

Rhodos
Rhodos is een Grieks eiland, dichtbij Turkije. Door zijn ligging is Rhodos een hele zonzekere bestemming. Nou dat hebben we geweten! De laatste week van september was het er nog steeds zo’n 28 tot 29 graden. Een fris windje zorgde ervoor dat het toch lekker vol te houden was. Ideaal zwemweer, maar ook nog prima weer om wat te ondernemen.

Bezienswaardigheden
Wij hebben vooral van de zon en de rust genoten op Rhodos. Wel hebben we een bezoekje gebracht aan Rhodos-stad, de hoofdstad van het eiland. Rhodos-stad is makkelijk te bereiken met verschillende busverbindingen, maar ook de taxi’s op Rhodos zijn reeël geprijsd. Eenmaal in de stad is het een aanrader om een stuk te wandelen door het oude gedeelte van Rhodos stad, welke nog uit de Middeleeuwen stamt. Ook een terrasje pakken of wat eten kan erg goed in Rhodos. Als je daarna nog wat leuks voor de kinderen wilt doen dan is de Yellow Submarine een aanrader. Je vaart daarmee een stuk langs de oude stadsmuren en daarna legt de boot zich ergens stil en krijg je een mooie onderwaterbeleving met vissen en een duiker. Erg indrukwekkend, ook voor de allerkleinsten!

Yellow submarine RhodosFoto: Yellowsubmarine.gr

Hotel Atlantica Princess
Na onze laatste vakantie op een camping in Italië in het voorjaar, had ik persoonlijk wel eens zin om een all inclusive vakantie uit te proberen. Ja, met een kind veranderen je wensen behoorlijk 😉 Maar wat een aanrader bleek dat! Langer dan een week had niet gehoeven wat mij betreft, maar voor een week was het heerlijk. Even niet denken aan boodschappen doen, boterhammen smeren, koken etcetera. We hadden ons van te voren wel goed ingelezen en hadden gekozen voor hotel Atlantica Princess dat op Zoover gemiddeld een 9,0 kreeg voor het eten.

IMG_4825.JPG

Op een ligbedje genieten van een ijskoffie

En inderdaad, het eten was hartstikke goed. Elke dag een ander thema en elke dag andere gerechten. Ik heb geen dag gehad dat ik niet wist wat ik moest pakken. Het hotel heeft over algemeen nette gasten, voornamelijk Zweden, Denen en Nederlanders. Je hoort nogal eens over all inclusive hotels en bepaalde groeperingen die dan asociaal veel opscheppen e.d., maar dat was hier absoluut niet aan de orde. Je hebt het idee dat je in een gewoon buffetrestaurant zit te eten. Je hebt trouwens ook nog eenmaal per verblijf recht op een diner in het a la carte restaurant.

IMG_4779.JPG

Het hotel heeft drie zwembaden: één diep bad en twee kleinere peuter/kleuterbaden. Ideaal voor een verblijf met kleine kinderen dus. Wij hadden gekozen voor een vrij goedkope hotelkamer, maar als je iets meer betaalt heb je een familiesuite waar de kinderen net wat meer apart kunnen slapen. Erg prettig als gezin! Wij gaan hier zeker nog een keer naar terug. De beste prijzen voor hotel Atlantica Princess op Rhodos vond ik trouwens bij Arke.nl.

IMG_4784.JPG

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.