Plog Marikenloop: zondag 18 mei 2014

Afgelopen zondag liep ik mijn eerste hardloopwedstrijd! Ik deed mee aan de Marikenloop in Nijmegen (5 kilometer)

Kijk je mee naar mijn dag?plog_18mei_1Ik had de wekker vroeg gezet, was bang dat ik iets zou vergeten. Weer voor een korte broek. ah. Even zorgen dat de toeschouwers het ook nog leuk vinden, oh wacht: ik draag toch hardloopschoenen?

plog_2Jummie! Pannenkoeken als ontbijt, zorgt voor een goede bodem. Ons konijn wenste me ook veel succes vandaag. Dankjewel Fien, tot vanavond!plog3Daar gingen we, onderweg naar Nijmegen!

IMG_6704

Foto: Marikenloop Facebook

Nadat ik met de andere, ruim 14.000 andere vrouwen voor de derde keer naar het toilet was geweest (grapje) was het tijd om te verzamelen in de startvakken. Wat was het druk en warm. Gezonde spanning!

plog4Het was echt niet makkelijk, ik had bedacht snel te starten om zo uit de drukte te komen. Ik wist de tijden die ik per kilometer moest lopen om mijn streeftijd te halen (30 minuten) Na de eerste twee kilometers lag ik perfect op schema. Maar bij 20 minuten werd ik enorm duizelig (misschien mede door de warmte op de zandvlakte?) dat ik iets langzamer ben gaan lopen. Ik mocht niet gaan wandelen. Om mij heen gingen er steeds meer vrouwen wandelen.. ik wil ook… NEE! Ik-moest-doorlopen! De laatste kilometer in zicht, nog 500 meter. Au, au… JA DE FINISH! De volgende hardloopwedstrijd ga ik toch meer genieten, ik was echt in mijn eigen wereld en compleet kapot. Pffff!

plog5

Nadat ik weer was bijgekomen en uiteindelijk vrede had met mijn tijd (waar heb ik die 32 seconden laten liggen?) was het tijd om weer op pad te gaan. Ondertussen vroeg mijn vriendinnetje uit Zwitersland hoe het was gegaan, ze had gefietst: 92 kilometer, voelde me toch een kleine aansteller dat ik moe was na 5 kilometer… He! kwamen mijn gelakte nagels toch nog van pas: jumpsuit!

plog6 We gingen lekker uit eten met de hele familie. Oma is vorige maand 80 geworden en dit moest gevierd worden! Ik nam een “proeverij” als voorgerecht. Ideaal voor mensen (zoals ik) die nooit kunnen kiezen. Hebben jullie daar nooit last van?

plog7

Ik zei toch dat ik niet kan kiezen? Het smaakte écht net zo lekker als het eruit zag.. Hmm! Het dessert heb ik wel gedeeld hoor, anders had je mij naar huis moeten rollen. Burp!

Het was een heerlijke dag! Ik ben een ervaring rijker en heb los van mijn eindtijd wel van mezelf gewonnen. Die streeftijd? Die haal mijn volgende wedstrijd wel!

Silke

Silke werkt als Grafisch Vormgever, is 25 jaar en heeft daarnaast een eigen bedrijf in vormgeving van (trouw)albums. Samen met haar man woont ze in Zutphen en is dol op koken én Italië.

Latest posts by Silke (see all)

Facebook comments

About Silke (7 Articles)
Silke werkt als Grafisch Vormgever, is 25 jaar en heeft daarnaast een <a href="http://www.mooialbum.nl">eigen bedrijf in vormgeving van (trouw)albums</a>. Samen met haar man woont ze in Zutphen en is dol op koken én Italië.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.