Quality-time bij Dirk Scheele [theater]

Gaat u wel eens met uw kinderen naar het theater? Ik heb me voorgenomen om dit regelmatig te doen. Is toch nét wat anders dan zappend voor de tv, hangend voor netflix of naar de bioscoop.

Wanneer de nieuwe theatergids uitkomt, ga ik op zoek naar de leukste voorstellingen, passend bij de interesses van mijn kinderen. Met elk kind apart naar een voorstelling. Éven quality-time samen. De kleinste man is nog wat te klein, maar wanneer hij groot genoeg is mag ook hij straks gezellig mee.

dirk scheele theater voorstellingFoto: Joris Leermakers

Het theater dus. De kleuter en ik gingen naar Dirk Scheele. ‘Op de boerderij’ heette de voorstelling.Er stonden een tractor, een stalletje en een huisje op het podium en meteen sloeg de fantasie van mijn kleutertje op hol.

Even was het spannend toen het licht uitging, maar het vrolijke gezicht en de blije liedjes van Dirk maakten alles al snel goed. Samen met Joes en de bakker werden en vrolijke liedjes gezongen. Grappig ook om te zien dat elk kind in de zaal het op zijn eigen manier beleeft.
De een bekijkt zich rustig alles (die van mij dus) en andere kindjes klapten, dansten en zongen hard mee. Oké, dat klappen kon nog er bij mijn kleuter net vanaf, maar schudden met je billen: hó maar (dit doet ie overigens nu thuis wél, gemiddeld zo’n twee keer per dag).

4221828342_033af60e09_mFoto: Ton Wesseling

Wat ook superleuk (én spannend) was, dat Dirk en Joes de zaal inliepen tijdens een liedje. Na afloop konden er cd’s, dvd’s en boeken gekocht worden. Wij kochten de gezellige cd voor in de auto. Als je wilde kon je ook nog in de rij gaan staan voor een handtekening of om samen met Dirk of Joes op der foto te gaan. Maar nee, dát vond mijn zoon helemaal niks.

Het was ontzettend leuk en zo gezellig om even quality-time samen te nemen. Dus mensen: gaat allen met uw grut naar het theater. Wil je ook naar een voorstelling van Dirk? Kijk dan gauw op zijn website voor het programma. Voor een overzicht van theaters in de buurt is deze website een aanrader: TheatersinNederland.nl.

Wij gingen overigens in België naar het theater. Dat scheelt enórm met een voorstelling in Nederland, maar ja dat is natuurlijk alleen voordelig als je er vlakbij woont. Op zondag voor €5,- naar een theatervoorstelling: ik zeg : DOÉN!

Wat is jouw favoriete voorstelling met je kind? 

Linda G.

Spontaan, vrolijk, creatief, woont in een klein dorp in Limburg waar ook nog wat kippetjes rondscharrelen. Ik word blij van vrolijke kleurtjes én ben freubelgek... maar vooral ben ik dol op mijn 3 zonen (bijna 8, 5 en 2). De spannende verhalen hierover zijn te lezen op mijn persoonlijke weblog.

Facebook comments

About Linda G. (11 Articles)
Spontaan, vrolijk, creatief, woont in een klein dorp in Limburg waar ook nog wat kippetjes rondscharrelen. Ik word blij van vrolijke kleurtjes én ben freubelgek... maar vooral ben ik dol op mijn 3 zonen (bijna 8, 5 en 2). De spannende verhalen hierover zijn te lezen op mijn persoonlijke weblog.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.