Recept: Zomerstamppotje met verse munt

Dat stamppot niet alleen toevertrouwd is aan de winter, bewijst dit heerlijke zomerstamppotje. Het is voor mij echt zo’n gerecht geworden dat ik maak als ik in de supermarkt even geen inspiratie heb. Het is een ideaal gerecht voor als je (snel) voor een grote groep mensen moet koken en daarnaast is het een lekker toegankelijk recept voor kinderen. Het gerecht zit boordevol groente en de verse munt brengt het geheel lekker op smaak.

20140514-212642.jpg

Wat heb je nodig? De ingrediënten voor 4 personen:
– 900 gram kruimige aardappels
– 450 gram broccoli
– 450 gram tuinerwtjes/doperwten uit de diepvries
– ongeveer 4 takjes verse munt
– een flinke scheut melk

Je kunt deze stamppot als vegetarisch gerecht maken, maar je kunt er ook wat rundvlees bij eten. Ik ben bij dit gerecht fan van runderchipolata’s, die zijn lekker hartig en smaken er perfect bij. Als je voor vegetarisch gaat, zou ik wel aanraden om er een vleesvervanger bij te maken, anders wordt het wellicht wat te eentonig.

Aardappels en verse munt

De bereiding
Kook de aardappels in een pan met heel ruim water. Er moet zoveel water in zitten dat halverwege het kookproces de broccoli en de doperwten er nog bij kunnen. Snij ondertussen de verse munt fijn.

Als de aardappels halverwege zijn doe je de broccoli en de doperwten erbij en breng je het geheel opnieuw aan de kook. De broccoli moet net wat gaarder zijn dan normaal, zodat het goed fijn stampt. Als alles gaar is, giet je het water af en gooi je er een flinke scheut melk bij. Dan stamp je de ingrediënten tot een stamppotje. Als het goed is, zijn de doperwtjes te fijn om gestampt te worden; deze blijven heel. Voeg tot slot de gesneden munt toe.

Breng eventueel op smaak met peper en zout. 20140514-214557.jpg

Eet smakelijk!

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

1 Comment on Recept: Zomerstamppotje met verse munt

  1. Ziet er super lekker uit 😀

    liefs,
    Femke

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.