Recept: Zomerstamppotje met verse munt
Dat stamppot niet alleen toevertrouwd is aan de winter, bewijst dit heerlijke zomerstamppotje. Het is voor mij echt zo’n gerecht geworden dat ik maak als ik in de supermarkt even geen inspiratie heb. Het is een ideaal gerecht voor als je (snel) voor een grote groep mensen moet koken en daarnaast is het een lekker toegankelijk recept voor kinderen. Het gerecht zit boordevol groente en de verse munt brengt het geheel lekker op smaak.
Wat heb je nodig? De ingrediënten voor 4 personen:
– 900 gram kruimige aardappels
– 450 gram broccoli
– 450 gram tuinerwtjes/doperwten uit de diepvries
– ongeveer 4 takjes verse munt
– een flinke scheut melk
Je kunt deze stamppot als vegetarisch gerecht maken, maar je kunt er ook wat rundvlees bij eten. Ik ben bij dit gerecht fan van runderchipolata’s, die zijn lekker hartig en smaken er perfect bij. Als je voor vegetarisch gaat, zou ik wel aanraden om er een vleesvervanger bij te maken, anders wordt het wellicht wat te eentonig.
De bereiding
Kook de aardappels in een pan met heel ruim water. Er moet zoveel water in zitten dat halverwege het kookproces de broccoli en de doperwten er nog bij kunnen. Snij ondertussen de verse munt fijn.
Als de aardappels halverwege zijn doe je de broccoli en de doperwten erbij en breng je het geheel opnieuw aan de kook. De broccoli moet net wat gaarder zijn dan normaal, zodat het goed fijn stampt. Als alles gaar is, giet je het water af en gooi je er een flinke scheut melk bij. Dan stamp je de ingrediënten tot een stamppotje. Als het goed is, zijn de doperwtjes te fijn om gestampt te worden; deze blijven heel. Voeg tot slot de gesneden munt toe.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Linda R.
Latest posts by Linda R. (see all)
- 5 x mooie kleurplaten om te kleuren in de herfst - 23 Oct 2019
- Meal planning: easy voorgesneden pompoen wortel soep - 20 Oct 2019
- Stucwerk in huis: ja of nee? - 12 Jan 2018
Ziet er super lekker uit 😀
liefs,
Femke