Reisinspiratie: Cinque Terre

CinqueTerre2

In mijn reisrubriek wil ik jullie meenemen naar bestemmingen waar ik zelf geweest ben of welke ik zou willen bezoeken! Deze week beginnen we met Cinque Terre!

Cinque Terre ligt in Ligurië (Italië). Letterlijk vertaald: vijf landen. Dit werelderfgoed bestaat uit vijf kleurrijke dorpjes die tegen de steile kust zijn gebouwd. Daardoor zijn ze moeilijk bereikbaar met de auto en kun je dit gebied het beste wandelend of met de trein verkennen. Het is een toeristisch gebied, dus in het hoogseizoen kan de prijs van een accommodatie flink oplopen. Door de goede treinverbinding zijn ook de omliggende dorpen een prima uitvalsbasis om dit gebied te verkennen.

Er loopt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt: il sentiero azzurro (het blauwe pad). Vanaf het wandelpad heb je prachtig uitzicht op de zee en de dorpjes. Helaas is door hevige regenval in 2011 nog een deel van de wandelpaden afgesloten, waaronder ook het bekende Via dell’amore (liefdespad) tussen Riomaggiore en Manarola. Op deze website kun je voor je bezoek bekijken welke paden geopend zijn. Totdat de herstelwerkzaamheden klaar zijn, ben je dus meer aangewezen op de spoorlijn die tussen de verschillende dorpjes loopt.

CinqueTerre1

Mijn tips:
– Neem de tijd voor je bezoek. De wandelingen verschillen in moeilijkheidsgraad, maar je wordt beloond met unieke uitzichten op de zee en de dorpjes. Het gebied is een Nationaal Park, daarom moet je om te wandelen een pas kopen. Dit kost 5 euro per persoon voor een dag. Er zijn ook meerdaagse passen en passen inclusief gebruik van de trein.
– In de zomer kan de temperatuur flink oplopen dus maak bij voorkeur in de ochtend een wandeling of laat in de middag.
– Een bezoek aan Cinque Terre is niet compleet zonder verse vis. Probeer zeker de lokale snack: gefrituurde inktkvis.
– Probeer de dorpjes ook in de avond te bezoeken. De straten zijn leeg, de toeristen verdwenen en de dorpjes zijn nog mooier in het zachte avondlicht. In Vernazza kun je ook heerlijk eten met uitzicht op het haventje. Veel restaurants hebben hier een menu met de “vangst van de dag”. Verser kan het niet!

Eigen ervaringen:
Wij hadden een Bed&Breakfast geboekt in Sestri Levante. Een stadje ten westen van Cinque Terre. Vanaf hier waren we per trein in 30 minuten in Cinque Terre. Daarnaast is het een ideale uitvalbasis voor Genua. Deze havenstad is ook zeker de moeite waard. Het middeleeuwse centrum bestaat uit smalle straatjes en je vindt er vele stadspaleizen. Je kunt ook een boottocht reserveren, waarbij je de kans hebt om dolfijnen of walvissen te spotten.

CinqueTerre3
Links: de romantische inrichting van onze Bed&Breakfast | Rechts: gefrituurde inktvis

Conclusie:
Dit gebied is echt een aanrader. Ga bij voorkeur in het voor- of naseizoen in verband met de (toeristische) drukte. Je wilt niet in ganzenpas over de wandelpaden lopen. Trek minimaal twee dagen, maar bij voorkeur drie dagen uit voor je bezoek. Je komt hier echt voor de uitzichten en de unieke ligging van de dorpjes. Door je trip te combineren met Genua heb je een mooi afgewisselde vakantie!

Buon viaggio!
CinqueTerre4

Silke

Silke werkt als Grafisch Vormgever, is 25 jaar en heeft daarnaast een eigen bedrijf in vormgeving van (trouw)albums. Samen met haar man woont ze in Zutphen en is dol op koken én Italië.

Latest posts by Silke (see all)

Facebook comments

About Silke (7 Articles)
Silke werkt als Grafisch Vormgever, is 25 jaar en heeft daarnaast een <a href="http://www.mooialbum.nl">eigen bedrijf in vormgeving van (trouw)albums</a>. Samen met haar man woont ze in Zutphen en is dol op koken én Italië.

1 Comment on Reisinspiratie: Cinque Terre

  1. Ik ben hier ook een paar jaar geleden op vakantie geweest, het is zo mooi 🙂

    liefs,
    Femke
    Femke’s meeste recente blogpost Wensenlijstje LondenMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.