Verse pizza met restjes uit de groentela

recept

Soms heb van die restjes groenten in je groentelade liggen waarvan je even niet meer weet wat je ermee moet. Weggooien is zonde. Meestal wordt het bij mij dan een groentesoepje, maar dan heb je wel weer een grote hoeveelheid groenten nodig. Wat te doen met een klein restje groenten? Zelf een lekkere verse pizza bakken!

(null)


Wat heb je nodig voor 1 plaatpizza? 

– mix voor pizzabodem 
– pakje gezeefde tomaten
– pesto
– mozzarella (200 gram)
– (italiaanse) kruiden naar smaak
– restje groenten (ik gebruikte 2 paprika’s en 2 tomaten)

 

Kneed het deeg. Of doe net als ik lekker makkelijk en laat een broodbakmachine het werk doen. Heerlijk luchtig pizzadeeg is het resultaat. Je moet wel eventjes geduld hebben, de machine doet er zo’n 30-45 minuten over, maar dan heb je ook wat. En het scheelt vieze handen natuurlijk.

(null)

Verwarm ondertussen de oven vast voor. De elektrische oven op 220 graden, de heteluchtoven op 200 graden. Snij de groenten. Begin met de paprika en rooster die alvast in de oven terwijl het deeg gekneed wordt. Uiteraard kun je de paprika ook ongeroosterd op de pizza doen, maar geroosterd zijn ze echt vele malen lekkerder.

(null)

Rol het deeg uit over een ovenplaat. Zorg dat het randje een klein beetje opstaat, zodat die dikker wordt dan de rest van de pizza. Het randje smeer je in met een beetje olijfolie. Besmeer de pizza met de gezeefde tomaten, verdeel de tomaten, paprika, mozzarella en pesto erover. Bak 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

(null)

(null)

Wat eet jij graag op je pizza?

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

1 Comment on Verse pizza met restjes uit de groentela

  1. Zelfgemaakte pizza vind ik zo lekker!
    Saar’s meeste recente blogpost Review: Smartphone Hoesjes van QualitycasesMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.