Vier tips voor optimale phoneography

Waarschijnlijk doe je het zelf ook non-stop: foto’s maken met je smartphone in plaats van met een professionele camera. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Een smartphone is gemakkelijk mee te nemen, is altijd direct klaar om een fotootje te schieten en is daarnaast minder kostbaar. Helaas levert de smartphonecamera ook in op kwaliteit en moet je het met een stuk minder professionele instellingen doen. Toch kan een smartphonecamera behoorlijk dicht in de buurt komen van alle features van een heuse spiegelreflex, lees snel verder.

smartphone fotografie

Foto: Christian Hornick

1. Voldoende belichting
Natuurlijk staat het maken van foto’s niet dagen van tevoren gepland en is het vaak meer een spontane activiteit. Omdat je niet altijd voldoende licht om je heen hebt, is het een idee om je hier thuis al lichtelijk op voor te bereiden. Zo kun je gebruik maken van de flitser van je tablet of een andere smartphone en reflecteer je deze met behulp van een stukje aluminium folie. Draag dit folie altijd bij je en stop het op het opbergvakje van bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S7 hoesje.

2. Gooien maar!
Camera tossing, een fototechniek waar een flinke dosis lef voor nodig is. Het concept houdt in dat je jouw smartphone of camera de lucht in gooit en daarbij een multi-shot maakt. Dit ga je uiteraard niet doen met een professionele camera, maar met een smartphone? Waarom niet! Zorg voor een Samsung Galaxy A3 2016 hoesje om het nieuwste Samsung toestel en probeer het uit! Zorg dat je telefoon van een zachte landing kan genieten, door van te voren wat kussens neer te leggen of door op een grasveldje te gaan staan. Zet je multi-shot aan en reken maar op een aantal spectaculaire foto’s met een prachtig perspectief.

3. Kwaliteitsvol zoomen
Als je denkt aan de zoomfunctie van jouw smartphone, belooft dit bij voorbaat al niet veel goeds. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor. Combineer de camera van je smartphone met een verrekijker en laat de rest aan de twee gadgets over. De verrekijker is specialist zoom, jouw camera specialist foto’s maken. Houd de verrekijker voor de lens van de camera en een kind kan de was doen.

4. Statief is een must
Je hebt een prachtige locatie gevonden of je outfit zit helemaal perfect, maar dan wil de camera niet meewerken. Je smartphone of tablet blijft niet netjes rechtop staan en je krijgt de juiste foto maar niet gemaakt, wat nu? Zorg dat je altijd een aantal elastiekjes in bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S7 Edge hoesje opbergt, want je hebt ze hard nodig. Zoek een rechtopstaand voorwerp, zoals een tafelpoot, een flesje water of een bus deodorant. Bind je telefoon, met behulp van de elastiekjes, vast aan het voorwerp en jij hebt een super creatief statief. Kortom, die professionele apparatuur is niet noodzakelijk, met wat creativiteit kom je al een heel eind.

info VoorJouGespot.nl

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.