Voor elk wat wils: pasta pesto kinder- en oudervariant

Pasta pesto is één van de gerechten waarvan we hier binnen het gezin allemaal van smullen en dat ook nog eens lekker snel klaar is op een doordeweekse dag.

Inmiddels heb ik een hele lekkere kindervariant ontwikkeld met worteltjes. En omdat je als ouder vaak van net wat pittigere smaken houdt, maak ik er een variant voor onszelf naast. Heel eenvoudig trouwens; geen gedoe met twee pannen of iets dergelijks!

pasta pesto ingedrienten

Pasta-pesto in kinder én ouder-variant

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 250 gram pasta naar keuze
– runderworstjes / gekruide chipolata’s
– 1 ui
– 3 paprika’s naar keuze
– een zakje gewassen worteltjes
– een potje pesto
– een zakje gewassen rucola

Snij allereerst de runderworstjes in stukjes. Niet te klein, ze mogen wel lekker zichtbaar zijn. Snij 1 worstje bijvoorbeeld in 5-6 stukjes. Gooi wat olijfolie in de pan en bak de stukjes worstjes aan. Ik gebruik voor dit gerecht een handige wok.

Bereid ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking en kook de worteltjes even 5 minuten voor. (Ook handig, zo’n zakje worteltjes van bijvoorbeeld Albert Heijn dat je even in de magnetron kunt stomen!)

Snipper de ui en bak deze met de stukjes runderworst mee. Snij de paprika in grove stukken en bak ook deze mee. Hoe langer je de paprika mee bakt, hoe zoeter deze wordt. Vooral kinderen vinden die zoete paprikastukjes heerlijk!

Voeg de voorgekookte worteltjes toe en bak ook deze nog even kort mee. Daarna kan de deksel op de wok en het vuur lager. De groenten worden nu lekker langzaam gaar.

Als de pasta klaar is, giet je deze af. Voeg wat olijfolie en daarna de pesto toe. Door de olijfolie roer je de pesto makkelijker door de pasta en wordt het een smeuïg geheel. Voeg de pasta toe aan de groenten in de wok en klaar is je kindermaaltijd:

En dan de laatste stap, zodat je hier als ouders ook heerlijk van smult. Leg wat van de “kinderpasta” op een een bord, bestrooi grove peper en zout uit de molen en leg tot slot een plukje rucola op de pasta. Nomnomnom!

pasta pesto met rucola

 Wat is jouw favoriete recept voor zowel kinderen als hun ouders? 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.