Weekendje Berlijn: shoppen en eten [tips]

Begin deze maand waren wij er even een weekendje tussenuit naar een stad die al een tijdje op ons verlanglijstje stond: Berlijn. De hoofdstad van Duitsland die bekend staat om haar culturele leven en lage kosten. En dat laatste klopt, zeker qua eten!

IMG_5170.JPG

Shoptips in Berlijn: 
Begin december is het al behoorlijk koud in Berlijn en shoppen in shoppingmalls is dan ook zeker een aanrader in de winter. Deze twee shoppingsmalls zijn erg goed te bereiken en van alle markten thuis.

  • Alexa Shopping Centre, centraal gelegen in de stad en mooi te combineren met een bezoekje aan de Alexanderplatz. Bereikbaar met de Metro (U5), uitstappen bij halte Alexanderplatz.
  • 10 minuutjes verderop ligt de Postdamer Platz Arkaden. Het is een shoppingmall van dezelfde gading, maar als je naar Berlijn komt om te shoppen dan is het toch zeker de moeite waard om ook deze mall te bezoeken. Bereikbaar via verschillende lijnen S en U van de Metro, uitstappen bij halte Potsdamer Platz bhf.

IMG_5155.JPG

Lunch en diner in Berlijn:
Vakantie betekent voor mij eigenlijk altijd: eten. Zo lekker om in een ander land die andere smaken te proeven! Uiteraard kan een curryworst in Duitsland niet ontbreken, maar wij aten ook bij een aantal andere tentjes, waarvan ik je de onderstaande zeker wil aanraden. Nomnomnom!

  • Monsieur Voung werd in ons reisgidsje aangekondigd als de beste Vietnamees in de stad. Er schijnt elke avond een lange rij te staan (je kunt er niet reserveren). Aangezien wij niet zo veel zin hadden om ‘s avonds in de kou buiten te staan, besloten we er te lunchen. Als je van Indiaas, Thais en dergelijke houdt zoals ik, dan gaat Vietnamees er ook zeker in. Heerlijk! Met een mango-kokos lassie on the side.

IMG_5162.JPG

  • De volgende tip las ik bij Natasja. Het toeval wilde dat dit Syrische tentje genaamd ‘Yarok’ zo’n 5 minuutjes lopen van ons hotel was. Direct de eerste avond hebben we het uitgeprobeerd. De ontzettend aardig gastheer regelde een plekje voor ons bij anderen aan tafel: alle tafels zaten vol. En dat is een goed teken, dus schoven we gezellig aan. We kozen de meest uitgebreide (vegetarische) schotel en genoten van couscous, hummus, gegrilde groente, brood, kikkererwtenballetjes etc. Superlekker!

IMG_5158.JPG

Uiteraard deden we naast eten en shoppen ook nog wat culturele dingen, maar die wijken niet af van de standaardlijstjes, dus daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Nieuwsgierig naar de highlights van Berlijn? Je vindt ze bijvoorbeeld hier. Vanaf eind november tot begin januari zijn er ook op diverse plekken kerstmarkten te vinden.

 Ben jij al eens in Berlijn geweest? Of ben je van plan nog eens te gaan? 

Linda R.

Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Facebook comments

About Linda R. (137 Articles)
Linda | 36 jaar | moeder van zoon (7) en dochter (4) | houdt van internet, gadgets, koken en eten, DIY, reizen, hardlopen. Oprichter van VoorJouGespot.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


plaats een link naar jouw laatste blogpost

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.