Zelfgemaakte verse pastasaus [vegetarisch]
Ik ben gek op groente. Naast dat het gewoon ontzettend lekker is, vind ik het ook belangrijk om het binnen te krijgen. Dat geldt natuurlijk ook voor mijn peuter, maar prei of tomaten gaan er nog niet zo heel enthousiast in. Als ik mijn zelfgemaakte pastasaus maak, heeft ‘ie echter totaal niet door dat hij ook die groenten binnenkrijgt. Een keer wat anders dan bijvoorbeeld broccoli, bloemkool en courgette dus 😉
Mijn zelfgemaakte pastasaus zit dus boordevol groente. De ingrediënten voor een grote pan vol
(ongeveer 8 personen) zijn als volgt:
– 2 rode uien
– 1 prei
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
– 1 peen (of andere wortelen)
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 750 gram ontvelde roma tomaten (of eventueel twee blikjes met tomatenstukjes)
– twee eetlepels Italiaanse kruiden
– 200ml water
– peper en zout naar smaak
Bak de rode uien, voeg de gesneden prei en de twee teentjes knoflook toe en laat op matig voor even bakken.
Ga vervolgens rustig door met het snijden van de ingrediënten en voeg ze één voor één toe. Het maakt niet zo veel uit in welke volgorde en het hoeft ook niet snel: het is de bedoeling dat alle groente lekker gaar wordt.
Als je alle groente hebt gesneden en mee hebt gebakken, voeg je de Italiaanse kruiden en het water toe. Laat het geheel zo’n 15-20 minuten pruttelen. Daarna pureer je de groenten tot een saus met een staafmixer. Persoonlijk vind ik het lekker als er ook nog wat grovere stukken in de pastasaus zitten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Eet smakelijk!
P.S. Uiteraard is het mogelijk om aan deze vegetarische variant vlees toe te voegen: braad 500 gram rundergehakt apart van de saus en voeg het op het laatste moment (na het pureren) toe aan de pastasaus.
Welke ingrediënten gebruik jij graag in je pastasaus?
Linda R.
Latest posts by Linda R. (see all)
- 5 x mooie kleurplaten om te kleuren in de herfst - 23 Oct 2019
- Meal planning: easy voorgesneden pompoen wortel soep - 20 Oct 2019
- Stucwerk in huis: ja of nee? - 12 Jan 2018
Leave a comment